Η Propoli είναι ένα φυσικό εκχύλισμα που περιέχει φλαβονοειδή, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Πρόκειτα για ένα φλαβονοειδές, ρητινώδες εκχύλισμα Πρόπολης σε γλυκόλη. Το εκχύλισμα αυτό σε γλυκόλη διατηρεί ανέπαφες τις χαρακτηριστικές ιδιότητες αυτού του φυσικού προϊόντος, οι οποίες θα χανόντουσαν εάν η εκχύλισή τους γινόταν σε αλκοόλ ή αλκοολικά διαλύματα.

Αναπτύσσει μια ιδιαίτερα δυναμική δράση στους αμυντικούς μηχανισμούς του φυτού, ενάντια σε μυκητολογικές και βακτηριακές προσβολές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ αποτελεσματικά σε συνδυασμό με βρέξιμο θείο, άλατα χαλκού και ενδοθεραπευτικά μυκητοκτόνα.

Διευκολύνει την ταχεία επούλωση των πληγών που οφείλονται σε τραύματα ή επεμβάσεις από κλάδεμα, προστατεύοντας έτσι το φυτό από τη διείσδυση των παθογόνων. Ευνοεί τη γονιμοποίηση, επειδή έχει προσελκυστική δράση στις μέλισσες και βελτιώνει τη συντήρηση των καρπών μετά τη συγκομιδή.

  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βιολογική γεωργία.
  • Αβλαβής για τον άνθρωπο και τα ωφέλιμα έντομα.

Προτείνεται για όλα τα είδη φυτών: Μηλιές, Αχλαδιές, Κερασιές, Ροδακινιές, Βερικοκιές, Δαμασκηνιές, Ακτινιδιές, Φραουλιές, Αμπέλια, Ελαιόδεντρα, Εσπεριδοειδή, Κηπευτικά, Ανθοκομικά κ.ά.