Το ιταλικό περιοδικό L’Informatore Agrario κυκλοφορεί από το 1945 και έκτοτε αποτελεί σημείο αναφοράς για την εγκυρότητα και την τεκμηρίωση των γραφόμενών του. Σε πρόσφατη έκδοση (τεύχος 3/2017, 26/1-1/2) δημοσιεύονται αποτελέσματα έρευνας σε υβρίδια καλαμποκιού των κλάσεων FAO 500, 600 και 700.

Αξιολογήθηκαν συνολικά 45 υβρίδια σε 9 διαφορετικές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ιταλίας, σε διαφορετικές αγρονομικές συνθήκες και πυκνότητες αζωτούχου λίπανσης και φυτοπροστασίας. Τα πειραματικά συντονίστηκαν από τoν ανώτατο ιταλικό φορέα CREA (Συμβούλιο για την έρευνα στη Γεωργία και την Οικονομική ανάλυση).

Συμμετείχαν οι 9 κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες σπόρων και τα αποτελέσματα αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την υψηλή ποιότητα και παραγωγικό δυναμικό των υβριδίων της MAΪSADOUR.

Οι μετρήσεις αυτές, δικαιώνουν απόλυτα την ΕΥΡΩΦΑΡΜ για την επιλογή και την εμπιστοσύνη της στους σπόρους της MAΪSADOUR, οι οποίοι βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις, τόσο στον γενικό δείκτη απόδοσης όσο και στις επιμέρους μετρήσεις και με την ανοδική τους πορεία εξελίσσονται σταδιακά στους νέους νικητές της αγοράς!