Ιδιαίτερα δυναμική θα είναι φέτος η παρουσία της ΕΥΡΩΦΑΡΜ στην 27η Agrotica. Στο Περίπτερο 8 (όροφος) / Stand 20, αγρότες και κτηνοτρόφοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το σύνολο των προϊόντων που διαθέτει η ΕΥΡΩΦΑΡΜ: τους νέους νικητές στην αγορά Καλαμποκιού και Ηλίανθου, κορυφαίες ποικιλίες Πατάτας, Μηδική και Λειμώνια φυτά υψηλών αποδόσεων, μεγάλη γκάμα σκευασμάτων θρέψης και φυτοπροστασίας, καθώς και τις πλέον αξιόπιστες λύσεις Αντιχαλαζικής προστασίας.

Παράλληλα, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 13:30 στο πλαίσιο της 27ης Agrotica, η ΕΥΡΩΦΑΡΜ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Καινοτόμες λύσεις για παραδοσιακές καλλιέργειες», όπου θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν οι τρόποι ποιοτικής και ποσοτικής βελτίωσης παραδοσιακών καλλιεργειών όπως το καλαμπόκι, ο ηλίανθος και η μηδική, αλλά και οι προοπτικές καλλιέργειας ελληνικών Φαρμακευτικών – Αρωματικών Φυτών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Β του Συνεδριακού Κέντρου “Ν.Γερμανός” (Περίπτερο 8, όροφος). Συνοπτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

13:30 – 14:00 Προσέλευση – Εγγραφές
14:00 – 14:30 Χαιρετισμός προέδρου ομίλου ΕΥΡΩΦΑΡΜ κ. Χαλκίδη Βασίλη
14:30 – 15:00 Παρουσίαση νέων υπεραποδοτικών ποικιλιών Καλαμποκιού, Ηλίανθου και Μηδικής από τον Dr Politeo Marco (Maïsadour Semences)
15:30 – 16:00 Προοπτικές καλλιέργειας Φαρμακευτικών – Αρωματικών Φυτών για τη χρήση τους στις ζωοτροφές, Δρ. Γρηγοριάδου Κατερίνα
16:00 – 16:15 Σχέδια Βελτίωσης και Χρηματοδοτικά εργαλεία για Αντιχαλαζική Προστασία, Τσιάκα Μαρία
16:15 – 16:30 Ανοιχτή συζήτηση